
تاثیر ید رادیواکتیو یا جراحی روی درمان پرکاری تیروئید پزشکی علم وپیشرفت
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس تحقیقاتی که روز شنبه در ENDO 2023، نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در شیکاگو ارائه شد، درمان پرکاری تیروئید مانند ید رادیواکتیو یا جراحی با کاهش خطر مرگ همراه بود.
کریستین بوئلرت، استاد غدد درون ریز دانشگاه بیرمنگام انگلستان گفت: «پرکاری تیروئید شایع و با پیامدهای نامطلوب قلبی و متابولیکی طولانی مدت همراه است و انتخاب درمان بهینه برای آن هنوز نامشخص است.»
وی و همکارانش ۵۵هزار و۳۱۸ بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید تازه تشخیص داده شده را شناسایی کردند که تحت درمان با داروهای پرکاری تیروئید (۷۷٫۶درصد)، ید رادیواکتیو (۱۴٫۶درصد)، یا تیروئیدکتومی (۷٫۸درصد) بودند.
آنها همه علل مرگ و میر، حوادث قلبی عروقی نارسایی قلبی یا سکته مغزی و چاقی پس از درمان را بررسی کردند. میانگین پیگیری تقریباً ۱۲ سال بود.
براساس دادهها، میانگین بقای افرادی که تحت درمان با داروهای تیروئید قرار گرفتند، ۱۲ سال بود. بقا در کسانی که تحت درمان با ید رادیواکتیو بودند ۱٫۷ سال و در تیروئیدکتومی(جراحی) ۱٫۱ سال افزایش یافت.
این یافته ها فرآیندهای تصمیمگیری برای بیماران و پزشکان را هنگام در نظر گرفتن گزینههای درمانی بهینه مشخص میکنند و احتمالاً بر دستورالعملهای بالینی در آینده تأثیر خواهند گذاشت.
پایان پیام/