درمان کولیک نوزاد یک ماهه
درمان کولیک نوزاد یک ماهه
کولیک یک حالت خسته کننده است که با دوره های قابل پیش بینی کننده از ناراحتی های آزار دهنده در کودک سالم و خوب تغذیه شده مشخص می شود.تمام نوزادان گریه می کنند اما گریه نوزادان کولیکی بیشتر از حد معمول است. کودک هایی که دچار دردهای کولیکی هستند بیشتر از ۳ ساعت در روز و سه روز در هفته و یا حتی بیشتر گریه می کنند. بنظر می رسد برای تسکین کودک در این حالات، هیچ اقدامی اثر ندارد. در این مقاله از سایت پرشین طب به بررسی کولیک (قولنج نوزادی ) و درمان کولیک نوزادان میپردازیم . با ما همراه باشید :
کولیک یا قولنج نوزادان چیست ؟
کودکان مبتلا به کولیک با کودکانی که قولنج ( کولیک ) ندارند فرقی نمی کنند.کولیک به طور معمول در نوزادان حدود سه هفتگی شروع می شود و هنگامی که کودک به سه تا چهار ماهگی رسید به پایان می رسد. این درد توسط یک مسئله پزشکی ایجاد نشده و کولیک نوزاد همان حملات مکرر و منظم گریه به مدت سه ساعت یا بیشتر در شب تعریف شده است.
یک کودک کولیکی ممکن است به گاز، رفلکس اسید یا یک حساسیت غذایی واکنش نشان دهد. پدر و مادر در مورد علائم کودک با پزشک متخصص اطفال صحبت کنند. پزشک شما می تواند در مدیریت علت، مانند استفاده از فرمول های مختلف و یا تغییر مواضع تغذیه ای به شما کمک کند.
علت به وجود آمدن کولیک در نوزاد و درمان کولیک :

فکر خوبی است که با یک پزشک در مورد گریۀ نوزاد خود و درمان کولیک صحبت کنید. پزشک میتواند دیگر علل بالقوۀ گریه کردن مانند مشکلات روده یا عفونتهای ادراری را نیز بررسی کند. او همچنین تغذیۀ سالم و طبیعی بودن رشد نوزاد را بررسی خواهد کرد و با انتخاب بهترین روش و راهکارها به بهبود این عارضه کمک خواهد کرد. اما اگر نوزاد شما غیر از گریه کردن، علائم دیگری نیز دارد، لازم است فوراً با پزشک تماس بگیرید، زیرا این گریه میتواند ناشی از قولنج نباشد. برخی از این علائم خطر شامل موارد زیر است:
- تب
- استفراغ
- مدفوع خونی
احتمالاً متخصص اطفال از شما چند سؤال می پرسد، از جمله:
• آیا می توانید دوره های معمول گریه کردن را توضیح دهید؟ چه زمانی رخ می دهد؟ چقدر طول می کشد؟ صدای گریه کودک شما چگونه است؟
• چه اقداماتی برای آرام کردن کودک انجام می دهید؟ نتیجه این اقدامات چگونه است؟
• آیا کودک با خوردن مشکل دارد؟
• چه چیزهایی به کودک خود می خورانید و چند وقت یکبار وی را تغذیه می کنید؟
• مدفوع کودک شما چگونه و چند وقت یکبار است؟
• آیا تا کنون کودک شما در زمان گریه دچار مشکلات تنفسی شده است؟
• چگونه با گریه های کودک مقابله می کنید؟ سایر اعضای خانواده چطور؟
کولیک معمولاً تا سه الی چهار ماهگی خود به خود بهبود می یابد. متأسفانه، هیچ درمان تأیید شده ای که به تمام نوزادان کمک کند و برای همه یک نسخه عمومی داشته باشد، وجود ندارد. درمان هایی که مورد آزمایش قرار گرفته اند، عبارتند از:
• داروهای ضدنفخ. داروهای ضد نفخ، بدون نیاز به نسخه از جمله سیمتیکون احتمالاً اثر تسکینی زیادی بر علائم کودکان ندارد. این داروها بجز برای کودکانی که داروهای تیروئیدی مصرف می کنند، عموماً ایمن هستند.
• پروبیوتیک ها. پروبیوتیک ها موادی هستند که به حفظ تعادل طبیعی باکتری های مفید در دستگاه گوارش کمک می کنند. از آنجایی که کودکان دارای کولیک ممکن است عدم تعادل در باکتری های مفید داشته باشند، محققین سعی در جایگزینی برخی از این پروبیوتیک ها در مطالعات دارند. یکی از باکتری ها بنام لاکتوباسیلوس روتری به طور چشمگیری علائم کولیک را بهبود می بخشد اما نتایج مطالعات برای درمان کولیک ضد و نقیض است. برخی مطالعات فواید و اثرات مثبتی نشان داده اند در حالیکه سایر مطالعات نتیجه ای نداشتند. بطور کلی شواهد کافی برای توصیه استفاده از پروبیوتیک ها برای درمان کولیک توسط متخصصین وجود ندارد.
معمولا پس از مراجعه به پزشک متخصص اطفال یکی از داروهای کولیک ایز ، کولیف ، کولیک اید و یا موارد مشابه برای مصرف دو الی سه بار در روز برای درمان کولیک نوزاد شما تجویز میگردد.
با این حال توجه داشته باشید ، پیش از خوراندن هر گونه دارو برای درمان کولیک با متخصص اطفال صحبت کنید.
تجربه شخصی مدیریت پرشین طب :
مادران عزیز توجه کنید شاید نوزاد شما دچار آلرژی و یا همان حساسیت باشد که رایج ترین نوع آلرژی نوزادان در واقع حساسیت به پروتوئین گاوی است . گاهی اوقات بنا به تشخیص غیر صحیح پزشک و با وجود موجود بودن علائم آلرژی مانند جوش های روی صورت و بی قراری پس از خوردن شیر ( چه شیر خشک و چه شیر مادر ) پزشک بیماری را کولیک تشخیص داده و پروسه درمان کولیک نوزادی را آغاز میکند .
اما نوزاد شما در واقع از حساسیت خود رنج میبرد و شاید این مورد اصلا ربطی به کولیک و درمان کولیک نداشته باشد . در این مواقع با مراجعه به پزشک فوق تخصص اطفال و در صورت مشاهده علائم حساسیت ، حتما از اینکه نوزادتان دچار آلرژی نیست مطمئن شوید. چرا که بعضی از داروهای درمان کولیک به دلیل موجود بودن برخی اسانس های طعم دهنده ، خود در تشدید آلرژی و بیقراری بیشتر نوزادان تاثیرگذار هستند .
ممنون که با پرشین طب همراه بودید.
1 دیدگاه