راه ترک سیگار،چطور سیگار را ترک کنیم؟
راه ترک سیگار،چطور سیگار را ترک کنیم؟
برای ترک سیگار و شروع زندگی سالم راههای مختلفی وجود دارد. بعضی از این راهها از بقیه موثرترند. بهترین شیوه ترک سیگار، شیوهای است که میتواند شما را وادار به ترک سیگار کرده و همچنین شیوهای است که با روحیات و علایق شما سازگار باشد. در ادامه بعضی از شیوههای ترک سیگار را به شما معرفی میکنیم.
لیستی صادقانه دربارهی علل علایق خود به سیگار تهیه کنید.
سپس لیستی دال بر چرایی دشوار بودن ترک سیگار تهیه کنید.
در ادامه با پرشین طب همراه باشید تا راه ترک سیگار به صورت قطعی را با هم بررسی کنیم
- روز ترک سیگار را مشخص کنید ( از شنبه 🙂 )
قراردادی مبنی بر تاریخ ترک سیگار تنظیم نمائید که علاوه بر امضای خودتان، امضای یک شاهد مشوق نیز زیر آن باشد.یک روز را انتخاب کنید، که در آینده خیلی دور نیست (به طوری که در این مدت نظر خود را عوض نکنید)
۲٫ ترک سیگار از روی تقویم شمسی :
تاریخ ترک خود را انتخاب کنید، و آماده باشید تا در آن روز سیگار نکشید چند راه برای جلوگیری از سیگار وجود دارد، اما در نهایت، شما باید تصمیم بگیرید، که آیا می خواهید:بطور ناگهانی ترک کنید و یا تا زمان ترک خود، سیگار بکشید و سپس توقف کنید؟ ترک تدریجی باشد، و کاهش مصرف سیگار خود را به آرامی تا تاریخ ترک خود ادامه داده و سپس متوقف کنید؟ تحقیقاتی که در مقایسه با ترک ساده تر سیگار ،با کاهش مصرف سیگار مقایسه می شود، نشان می دهد که هیچ کدام از این موارد از سایرین سرعت ترک را افزایش نمی دهد، بنابراین بهترین روش مناسب خود را انتخاب کنید.
چند توصیه مهم :
از جایگزین های خوراکی، مانند؛ آب نبات های سخت، آدامس بدون قند، تکه های هویج، قهوه ها، نی و خلال دندان ها استفاده کنید.
یک پشتیبان، مانند یک عضو خانواده که با موفقیت سیگار را کنار گذاشته تعیین کنید و خوشحال باشید که به شما کمک خواهد کرد.
از دوستان و افراد خانواده که جلوی شما سیگار می کشند، بخواهید که در اطراف شما سیگار نکشند.
اگر سعی کرده اید قبلاَ ترک کنید، فکر کنید که چه چیزی کار کرده و چه چیزی تاثیر نداشته است.
فعالیت های روزانه ، مانند صبحانه صبح، پایان دادن به غذا و نوشیدن قهوه – اغلب می تواند میل شما را به اشتباه به سمت سیگار بکشاند.
۳٫خرید بسته های سیگار را قطع کنید:
به جای خرید یک بسته کامل سیگار، شروع به خرید نخی کنید. هر دفعه فقط دو یا سه نخ سیگار همراه خود داشته باشید. نهایتا متوجه میشوید، حتی اگر بخواهید سیگار بکشید، همین الان چیزی در دسترس ندارید. همین امر کمک میکند تا به تدریج سیگار را کم و در نهایت ترک کنید.
۴٫ در روز مقرر برای ترک سیگار اصلا سیگار نکشید :
در یک گروه ترک سیگار یا پیگیری طرح خودیاری، شرکت کنید.
آب بیشتر و آبمیوه بیشتری بنوشید.
از نوشیدن الکل یا اجتناب کنید.
از معاشرت با افراد سیگاری اجتناب و از شرایطی که شما تمایل به سیگار کشیدن پیدا می کنید، دوری نمایید.
شما تقریبا به طور قطع، چندین بار در طول روز احساس نیاز خود را به سیگار حس می کنید، اما این گذراست.
راه ترک سیگار،چطور سیگار را ترک کنیم؟
۵٫دنبال حمایت رفتاری باشید:
وابستگی احساسی و فیزیکی شما به سیگار کشیدن، باعث می شود که پس از آن روز از نیکوتین دور شوید. برای ترک، شما باید با این وابستگی روبرو شوید تلاش برای ترک، مشاوره، موارد کمک به خود و خدمات پشتیبانی، می تواند به شما کمک کند تا از طریق این ها، زمان برای شما بگذرد. همانطور که علائم جسمی شما در طول زمان ترک، بهبود می یابد، بنابراین عواطف احساسی شما نیز بهتر خواهد شد. گروهی از افراد در جلسات حمایت شرکت می کنند، چرا که گروه های مشاوره یا گروه های حمایت کننده، می توانند شانس خود را برای پایان دادن به سیگار کشیدن طولانی مدت افزایش دهند ؛
۶٫ جو بخورید تا احساس نیاز به سیگار را از بین ببرید :
جو ، یک درمان سالم است که برای ترک سیگار استفاده می شود و یکی از بهترین داروهای خانگی برای ترک سیگار است. یک قاشق جو را بردارید و آن را در ۲ فنجان آب جوشیده مخلوط کنید ، آن را برای یک شب بگذارید و سپس آن را صبح روز بعد برای ۱۰ دقیقه جوشانده و سپس بخورید ؛ این ترکیب را بعد از هر وعده غذایی، بنوشید و از مصرف آن در شب اجتناب کنید. جو، به کاهش سموم مضر بدن کمک می کند، در حالی که میل به سیگار کشیدن را کاهش می دهد همچنین در کاهش علائم و عوارض ترک کمک می کند.
۷٫از اسنک های سالم استفاده کنید:
به جای مصرف سیگار و چنانچه نگران اضافه وزن خود هستید، تخمه آفتابگردان، آبنبات بدون قند یا آدامس، هویج، کرفس میل کنید.
همچنین میتوانید عادت سیگار خود را با عادتهای سالم مانند خوردن آجیل جایگزین کنید، البته بهتر است از آجیلهای پوستدار استفاده کنید تا دست و دهانتان همزمان مشغول باشد، که همان حس فیزیکی و دهانی که از سیگار دریافت مینمودید را برایتان تداعی کند.
۸٫مناطق سیگار ممنوع را مشخص کنید :
اجازه ندهید هیچکس در منزل، ماشین یا حتی کنار شما در رستوران از تنباکو استفاده کند. حقیقتا، تابلوی سیگار ممنوع تهیه کنید و در مقابل درب منزل و یا ماشین خود نصب نمائید.
۹٫ با یک متخصص طب سوزنی دیدار کنید.
شواهدی دال بر تائید طب سوزنی اطراف لالهی گوش و بیمیلی و در نهایت ترک سیگار وجود دارد. خود شما نیز میتوانید این کار را در منزل با مهره انجام دهید، فقط کافیست با مهرهها به نقاط مخصوص طب سوزنی ضربات آهستهایی بزنید و هر گاه تمایل شما به مصرف سیگار شدید شد، آن نقاط را فشار دهید.
۱۰٫ تعداد نخ های سیگار را کنترل کنید :
تا به اینجای کار روز ترک را مشخص کردید ، محیط های پر خطر برای لغزش را تعیین نمودید ، خوراکی های سالم جایگزین را معین کردید ، یک حامی برای ایجاد انگیزه و جلوگیری از لغزش انتخاب کردید .
بسیار خوب روز موعود فرا رسیده است. روز اول اصلا سیگار نکشید یعنی کلا صفر نخ سیگار . حالا با توجه به مصرف روزهای گذشته خود که طبق عادت شاید سالها آن را انجام دادید ، دو نخ سیگار برای صبح تا ظهر و دو نخ سیگار برای عصر تا شب در نظر بگیرید .
این برای افرادی است که روزانه مصرف سیگاری بیشتر از ۴ نخ دارند پس اگر مصرف شما کمتر است این تعداد را به کلا روزی دو نخ برسانید .
ده روز از تاریخ شروع ترک سیگار همین روند را ادامه دهید .
حساب کنید به نسبت روزهای قبل از ترک طی ۱۰ روز گذشته چقدر سیگار مصرف کرده و البته هنوز زنده اید ! پس سیگار تاثیری بر زندگی شما نداشته .
روز یازدهم صبح تا ظهر یک نخ و عصر تا شب را یک نخ کنید
این روند را نیز ۱۰ روز ادامه دهید .
پس از اتمام این ده روز سیگار خود را به روزی یک نخ کاهش داده و تا زمانیکه آمادگی کامل برای کنار گذاشتن سیگار را داشتید ، مصرف همین یک نخ را ادامه دهید .
توصیه میکنیم که یک روز برای تست همان یک نخ را نیز نکشید ! خواهید دید که بدن شما هیچ احساس نیازی نمیکند و همان یک نخ نیز صرفا از روی عادت است نه نیاز بدن به نیکوتین .
پس از کنار گذاشتن نخ آخر میتوانید از آدامس های نیکوتین دار یا معمولی به مدت یک ماه استفاده کیند
تبریک میگوییم .شما دیگر سیگاری نیستید . حالا ورزش هایی مثل پیاده روی روزانه ، فوتبال ، بدنسازی ، ایروبیک و… را در زندگی خود جای دهید تا اثرات مخرب این همه مدت سیگار کشیدن را از ریه های خود پاک کنید .
برای فهمیدن عمق فاجعه باید بگوییم که ریه شما حتی تا سی سال پس از ترک مصرف سیگار نیز هرگز به حالت اولبه باز نخواهد گشت اما روند ترمیم و جلوگیری از تخریب و افزایش عمر شما با ترک سیگار میسر شده است .
راه ترک سیگار،چطور سیگار را ترک کنیم؟
همچنین بخوانید : بیماریهای مهلک از دود سیگار
1 دیدگاه