پماد برای درمان میلیا،میلیا چیست؟
پماد برای درمان میلیا،میلیا چیست؟
در این مقاله از سایت پرشین طب به بررسی بیماری پوستی میلیا همان جوش های زیر پوستی در نوزادان و بزرگسالان و نیز راه های درمان آن به صورت خانگی و با استفاده از گیاهان و سبزیجات و میوه جات و نیز از طریقپزشکی و مصرف پماد و دارو ، میپردازیم. با پرشین طب همراه باشید :
در ابتدا میلیا چیست ؟
میلیا اصطلاحی پزشکی است که به کیستهای کوچک و پر از کراتین گفته میشود که در همه سنین ممکن است ایجاد شود. این کیستها ممکن است به صورت تکی (میلیوم) یا به صورت خوشهای (میلیا) ایجاد شوند.
در یک تعریف کلی میتوان گفت : نقاط ریز سفید رنگ ، سفت و سمج دور چشم و بینی که به سادگی از بین نمی روند ، میلیا یا کیست میلیوم نام دارند و در هر سن و سالی ممکن است پیش بیایند .
میلیا دو نوع دارد :
- میلیا اولیه : که بیشتر در نوزادان اتفاق می افتد و روی بینی ، اطراف چشم و گونه آنها به چشم می خورد.
- میلیا ثانویه : در بزرگسالان دیده می شود و بیشتر به دنبال التهاب پوستی یا آسیب دیدن آن قسمت از پوست ایجاد می شود . در این مقاله در مورد میلیای ثانویه صحبت می کنیم .
در بیشتر مواقع میلیا خود به خود خوب می شود اما اگر خود به خود خوب نشد می توان از روش های زیر برای درمان استفاده کرد :
- درمان با لیزر مثل لیزر فرکشنال
- درمان با کریو تراپی
- درمان با میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن
- درمان با رتینوئیدها ، ترتینوین ها و کرم های حاوی رتینول
- درمان با پیلینگ های شیمیایی
- درمان با آنتی بیوتیک که به تشخیص پزشک انجام می شود .
- تخلیه با سوزن استریل توسط پزشک
با تمام این تفاسیر بهترین کار این است که از ابتدا از بروز میلیا جلوگیری کنیم. به همین دلیل است که استفاده از ضد آفتاب ضروری است. آسیب ناشی از نور خورشید با تشکیل میلیا مرتبط است. بنابراین هر روز صبح روتین شما باید شامل استفاده از ضد آفتاب با حداقل spf30 باشد. پس از شستشوی صورت و مرطوب کننده، ضد آفتاب را بزنید.
با یک روتین کامل که شامل استفاده روزانه از ضد آفتاب، لایه برداری ملایم به صورت مرتب در منزل و در صورت نیاز تخلیه کیست هاست، پوستی صاف، درخشان و عاری از میلیا داشته باشید.
پماد برای درمان میلیا :
از اسکرابهای ملایم استفاده کنید که بدون خشک کردن پوست، کار لایه برداری را انجام دهند. پس از اینکه مقداری صورت را مرطوب کردید، اسکراب را روی صورت بزنید و با حرکات ملایم و به صورت دورانی پوست را ماساژ دهید. چند دقیقه کافی است تا پوست تمیز و لطیف شود.
محصولاتی که حاوی گلیکولیک اسید و رتینول هستند نیز در از بین بردن میلیا موثر هستند. با اینکه این محصولات بی خطر هستند، اما برای استفاده از آن ها در اطراف چشم که پوست نازک تر بوده و احتمال تحریک پوستی بیشتر است، باید کمی احتیاط کنید.
گلیکولیک اسید به شکل کرم یا ژلهای بدون نسخه در غلظت ۲۰ درصد یا کمتر موجود است. استفاده مداوم از این آلفاهیدروکسی اسید در دوزهای پایین باعث میشود لایه برداری طبیعی پوست بدون ایجاد هرگونه تحریک افزایش یابد. محصولات ای سی گلیکولیک سسدرما در انواع مختلف و با غلظتهای متفاوت، برای این کار بسیار مناسب هستند.
رتینول نیز یکی دیگر از ترکیبات ریشه کن کننده میلیاست. استفاده روزانه از غلظتهای کم این ماده به طرز ملایمی باعث افزایش افزایش تولید سلول های پوستی میشود. برای افرادی که دارای پوست حساس هستند، بهتر است یک شب در میان، یک لایه نازک از محصول را به پوست زده شود تا پوست به آن عادت کند. به خاطر داشته باشید که همیشه از کرم شب استفاده کنید تا از خشکی و تحریکات پوستی جلوگیری شود. برای استفاده از محصولات حاوی رتینول با پزشک خود مشورت کنید.
روش های درمان خانگی بری میلیا :
- آب سیب زمینی
- ترکیب سرکه سیب و آرد ذرت
- روغن درخت چای
- روغن کرچک
- لایه بردار شکر و لیمو
- اسکراب جو دوسر