سلامتسلامت کودکان

پاچنبری در کودکان + علت پاچنبری چیست؟

پاچنبری ، علت پاچنبری ، درمان پاچنبری

پاچنبری در کودکان + علت پاچنبری چیست؟

پاچنبری در جنین علت پاچنبری چیست درمان پاچنبری نوزاد می خواهیم در این نوشته در مورد پاچنبری صحبت کنیم ، علت ایجاد پاچنـبری چیست؟ آیا پاچنـبری قابل تشخیص است و می توان آن را با روش های مختلف درمان کرد؟ در صورتی که می خواهید در این باره بیشتر بدانید به شما توصیه می کنیم تا انتهای نوشته با پرشین طب همراه باشید.

پاچنبری ، علت پاچنبری ، درمان پاچنبری

پاچنبری در کودکان

در مورد پاچنبری

بیماری پاچنبـری نوعی بیماری مادرزادی است که در دوران جنینی و با کمک سونوگرافی قابل تشخیص است. این بیماری با بستن بریس و گچ گرفتن پای مبتلایان قابل درمان خواهد بود. پا چنبری نوعی بیماری مادر زادی بسیار شایع است که برای نوزادان  رخ می دهد و سبب بد شکلی  پا و همچنین سخت قدرت حرکت برای فرد مبتلا می شود. این بیماری بیشتر متوجه نوزادان پسر است. راه های درمان مختلفی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد.

پاچنبری ، علت پاچنبری ، درمان پاچنبری

کلاب فوت یا پاچنبری چگونه درمان می شود

رئیس انجمن جراحان ارتوپدی با بیان اینکه آمار دقیقی از شیوع این بیماری در ایران نداریم، افزود: بلافاصله پس از تولد نوزاد باید مشکل کلاب فوت برطرف شود، از این رو با مراجعه به متخصصان مربوطه پای نوزاد گچ گرفته می شود. وی در مورد این که آیا می توان در دوران جنینی این مشکل را رفع کرد، گفت:حتی اگر در سونوگرافی های صورت گرفته در دوران بارداری هم این مشکل جنین مشخص شود، اقدامی پیش از تولد نمی توان کرد و همه اقدامات درمانی پس از تولد صورت می گیرد.

درمان اصلی کلاپ فوت، گچ گیری پای بیمار است و به ندرت ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد؛ همچنین با توجه به پیشرفت های این حوزه، پاچنـبری کودکان کاملا برطرف شده و وضعیت پاها به شکل طبیعی بازمی گردد. رئیس انجمن جراحان ارتوپدی شاخه مازندران همچنین با انتقاد از اجرا نشدن تعهدات سازمان های بیمه گر، گفت:برخی سازمان های بیمه گر حدود یک سال است که پرداختی های خود را به تعویق انداخته و این موضوع چالش های زیادی برای گروه های مختلف پزشکی و ارتوپدی داشته است و باید به این مساله توجه شود.

پاچنبری ، علت پاچنبری ، درمان پاچنبری

توضیحات بیشتر در مورد درمان پاچنبری

دکتر محسن کرمی فوق تخصص ارتوپدی اطفال و ستون فقرات درباره این بیماری توضیحات ویژه ای ارائه داده اند که در ادامه در اختیارتان قرار خواهیم داد. عضو انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره به اینکه اگر بعد از جراحی، «کلاب فوت» یا «پاچنـبری» عود کند، درمان آن بسیار پیچیده می شود، گفت: از هر هزار نوزاد در دنیا، ۳ تا ۴ نفر مبتلا به پاچنبری مادرزادی می‌شوند.

به نقل از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر محسن کرمی اظهار داشت: علت دقیق این مشکل هنوز مشخص نشده است اما پاجنبری در پسربچه ها شایعتر است. وی با بیان اینکه ژنتیک می تواند یکی از عوامل به وجود آمدن پاچنبری باشد، گفت: البته یک علت یا ژن خاص را نمی توانیم عامل ایجاد آن بدانیم اما هنگامی که یک ژن خاص در خانواده ای باشد، بیشتر احتمال دارد که فرزندی مبتلا به پاچنبری در این خانواده به دنیا آید.

فوق تخصص ارتوپدی اطفال و ستون فقرات اضافه کرد: در گذشته بیشتر موارد درمان پاچـنبری جراحی بود اما در حال حاضر این مشکل با گچ گرفتن پا درمان می شود. کرمی ادامه داد: برای درمان نوزادان و کودکان مبتلا به پاچنبری هر چندگاه باید پای آنها گچ گرفته شود تا مشکل برطرف شود اما آنچه اهمیت عمده در بهبود این روش دارد این است که والدین کودک همکاری خوبی با پزشک داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: اگر والدین نکات گفته شده از سوی پزشک بخصوص بستن «بریس» برای کودک را در شب ها رعایت کنند معمولا عود این بیماری کمتر از ۵ درصد می شود اما اگر بریس بسته نشود سبب عود مجدد بیماری شده و درمان بسیار سخت می شود. او گفت: پوشیدن کفش مخصوص در درمان پاچنبری اثر چندانی ندارد بلکه بستن بریس ها بخصوص در شب اهمیت دارد؛ با این حال اگر بیماری عود کرده باشد یا نظر جراح مبنی بر پوشیدن کفش مخصوص در طول روز باشد ممکن است استفاده از این کفش ها به کودک توصیه شود.

پاچنبری

1 دیدگاه

  1. به نطر من کمبود کلسیم و ویتامین دی و نرمی استخوان و بد قرار گرفتن پای بچه در شکم مادر به علت کمبود جا باعث می شود جنین به کلاب فوت مبتلا شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا